Home › Amerika’da Doktorluk Forumu: USMLE’den MATCH’a Yol Haritanız › 1. USMLE Step 1 › Step 1 çalışma programı
Tagged: step 1 çalışma programı
-
Step 1 çalışma programı
Posted by pel-in-usa on Ocak 28, 2025 at 16:02Step 1 için örnek bir çalışma programı paylaşır mısınız? Ya da program yaparken nelere dikkat ediyorsunuz?
hekim-abd replied 2 months ago 4 Members · 33 Replies -
33 Replies
-
Eski notlarıma baktığımda şöyle bir program buldum. Yine kendinize göre uyarlayabilirsiniz ama ben bu şekilde çalışıp Pass sonucunu almıştım. Günlük 5-6 saat çalışma ile şöyle bir programı takip ettim:
- 3 ay boyunca First Aid + Sketchy (farmakoloji & mikro) çalıştım.
- 3. aydan sonra Pathoma ile patoloji konularını pekiştirdim. Başladığım ilk andan itibaren UWorld’ü kullandım.
- UW ile eksik olduğum konulara çalışıp pekiştirerek ilerledim.
- Son 2 ay NBME denemeleri + First Aid’i baştan sona okuyarak tekrar + eksik olan alanları tamamlama şeklinde geçti.
-
Çok sağ olun açık bir şekilde paylaştığınız için. 5-6 aylık bir programla çalışmayı düşünüyorum. Belki günde 6 saat ayıramam ama en az 4-5 saat çalışabilirim düzenli olarak. Merak ettiğim nokta sizce bu çalışma saatleri yeterli olur mu 6 ayda pass olmak için ve soru çözmeye hemen başlamalı mıyım?
-
Kesinlikle soru çözümüne ne kadar erken başlasanız o kadar iyi. Çünkü USMLE soru tipleri normale göre farklı oluyor. Alışma süreci vs derken biraz zaman istiyor açıkçası.
Bir de herkesin çalışma süresi farklı olabilir. Örneğin 6 saatlik bir çalışma gibi verim alabilirsiniz. 1-2 saat fark çok bir şey değil açıkçası. Bence 6 ayda bu şekilde çalışarak Pass olursunuz.
-
Ben de böyle düşünüyorum. Hatta ilerleyen zamanlarda artırabilirim çalışma saatimi. Merak ettiğim asıl nokta motivasyon.. motivasyonunuzu nasıl sağladınız?
-
Burada önemli olan günlük hedeflerdense haftalık hedefler belirlemek. Günlük olarak hedefleri takip etmek bir miktar zor oluyor. Fakat haftalık hedefler belirlediğinizde onları bir şekilde yapabiliyorsunuz. Açıkçası motivasyonumu ilerletmemde bu çok etkili oldu.
-
Doğru. Günlük hedeflerde stres seviyem yüksek oluyor ve yapmadığımda gerçekten o gün çok üzgün hissediyorum. Sanki düzeltme şansım yok gibi geliyor. Dediğiniz şekilde haftalık hedefler belirleyerek ilerlemeyi düşüneceğim. Bir de çalışma grupları ya da study buddy gibi şeylere dahil oldunuz mu, önerir misiniz?
-
Bence zorlandığınız konular varsa bu konuları grup içinde ya da bir partnerle öğrenmek daha eğlenceli oluyor. Aslında biraz kişisel de bir konu. Bazı kişiler yalnız çalışarak verimli olurken bazıları birkaç kişiyle bir arada çalışarak verim alabilir. Dolayısıyla kendinize göre karar verebilirsiniz. Ben ara sıra bu tip etkinliklere dahil olmuştum. Fena değil, motivasyon açısından iyi oluyor.
-
Farmakolojide biraz takılacağım gibi duruyor ama bakacağım. Genel olarak kaynaklar yeterli mi sizce her pre-med konusu için?
-
First Aid yeterli bir kaynak. Fakat patoloji, mikrobiyoloji ve farmakoloji için ek kaynaklar iyi olabilir. Pathoma ile Sketchy videolarına bakabilirsiniz.
-
-
-
-
-
Başlarken sıfırdan bir program hazırlamak zor. Özellikle sınav sistemi farklı olduğu için nasıl bir yol izlemenizin daha iyi olacağını bilemeyebilirsiniz. Bu noktada ben Step 1 için First Aid üzerinden ilerlemiştim. Başlarda not alarak sonra UWorld’ü sürece dahil ederek bir program oluşmuştu. Zaman içinde oluşması daha iyi oldu. Siz de başlayıp sonra süreç içinde belirleyebilirsiniz.
-
Merak ettiğim nokta aslında her gün farklı bir sistemle mi ilerlemem yoksa tek bir konuya mı odaklanmam gerektiği :/ Yani günde 4-5 saat çalışma bir sistemi bitirmek için yeterli olur mu?
-
Bence her gün farklı bir sistemle ilerlemek daha iyi olur. Tabii bazı sistemler 2-3 gün de sürebilir. Her zaman aynı tempoda çalışamıyoruz. Peki soru çözümünü hemen dahil etmeyi mi sonra mı sürece eklemeyi planlıyorsunuz?
-
Konuların biraz oturması gerekir diye düşünüyorum ama bilemedim. UWorld’e hemen başlamamda bir sorun olur mu sizce?
-
Bence de UW’ye hemen başlayın. Günde 40-50 soru çözmeniz iyi olacak USMLE sistemini tanımak adına. Sadece kendinizi test etmek değil, konuları öğrenmek için de bu soru çözümü iyi oluyor.
-
Bu yönünü duymuştum bakacağım o halde. Bir de yoğun ezber gerektiren konular için de UW yeterli olur mu yoksa başka bir kaynağa bakmış mıydınız?
-
Sketchy Videos ile çalışmıştım ben. Özellike mikrobiyoloji zorluyordu. Görseller ve hikayelerle anlattığı için daha akılda kalıcı oluyor. Ayrıca Anti kartlarına da başvurabilirsiniz..
-
Anki vakit kaybı diyorlar ama siz nasıl kullanmıştınız? İyi bir yöntemi var mı?
-
Son aylarda hızlı tekrar için kullanmıştım. Özellikle öğle araları ya da otobüs yolculukları gibi boş zamanlarınızda hızlıca göz atabiliyorsunuz.
-
Anladım. Çok sağ olun önerileriniz ve paylaşımlarınız için.
-
-
-
-
-
-
Step 1 çalışma programı için başlarda ben bir başkasının programını tamamen kendiminkine dahil ederek çalışmıştım. Fakat bunun yanlış olduğunu fark ettim. Özellikle rutin olarak o programa uyamayabiliyorsunuz. Tamamen farklı bir yol izlemeniz yöntem belirlemeniz gerekebiliyor. Dolayısıyla bunu önermem. Fakat şöyle genel hatlarıyla bir şey çizmek gerekirse First Aid, UWorld, AMBOSS, NBME denemeleri ve düzenli tekrarları programınıza mutlaka dahil edin diyebilirim. Özellikle deneme çözmeden sınava girmeyin.
-
Doğru diyorsunuz program çok kişisel bir şey. Peki kendi çalışma yöntemlerinizi belirlerken hepsini tek tek deneyip mi karar vermiştiniz? Özellikle olmazsa olmaz dediğiniz kaynaklar hangileri oldu?
-
Benim temel kaynağım kesinlikle First Aid’di. Ayrıca patolojiye yoğunlaştım çünkü yüksek skorlar hedefliyordum Step 2 CK ve Step 3’ten. Dolayısıyla Pathoma da olmazsa olmazlarım arasına girdi. Bir de AMBOSS çok faydalı oldu benim için. Sınava neredeyse birebir yakın olacak soru tipleri var.
-
Benim de muhtemelen First Aid ana kaynağım olacak. Yüksek skor kısmını çok anlayamadım. Pathoma neden gerekli yüksek skorlar almak için? Nasıl bir etkisi oluyor?
-
Patoloji sınavın neredeyse yüzde ellisini oluşturuyor. Dolayısıyla iyi skorlar almak için Pathoma kaynağı gerekiyor. Daha derinlemesine ele alıyor konuları. Bu sebeple bakabilirsiniz eğer siz de yüksek skorlar almak istiyorsanız.
-
Anladım. Yani aslında herkes yüksek skorlar almak ister diye düşündüm şimdi. Sadece galiba daha fazla da çalışma gerektiriyor. Siz öyle mi yapmıştınız?
-
Evet. Diğer arkadaşlarıma göre daha fazla çalışmam gerekti. Fakat karşılığını da alıyorsunuz. Pathoma iyi bir yapı sunuyor bu noktada. AMBOSS ile birleştirince gerçekten tüm Steplerde verim aldığımı söyleyebilirim.
-
Pathomanın step 2 ck için kitabı var mıydı yoksa tek bir kitap mı?
-
Yok sadece Step 1 için olanı var. Aslında temeldeki fark Step 1’de hastalık süreçlerini mekanizmalarını anlıyorsunuz, anlamanız bekleniyor. Step 2 CK’de ise hasta yönetimi sorgulanıyor. İlk karşılaşmadan taburcu olana kadar süreç sorgulanıyor. Dolayısıyla diğer Stepler için de etkili ama direkt değil, dolaylı olarak. Buna göre kitabı ele alabilirsiniz.
-
-
-
-
-
Log in to reply.