Home › Amerika’da Doktorluk Forumu: USMLE’den MATCH’a Yol Haritanız › 5. MATCH Süreci › MATCH olduktan sonra asistan doktor maaşları ne kadar?
Tagged: asistan doktor maaşları, doktor maaşları
-
MATCH olduktan sonra asistan doktor maaşları ne kadar?
Posted by yorulmaz-dr on Şubat 10, 2025 at 18:26Tüm süreçten sonra MATCH olduğumuzda aldığımız asistan doktor maaşları ne kadar oluyor? Bununla ilgili net ya da ortalama veriler nedir?
han_ayhan replied 1 month, 3 weeks ago 3 Members · 18 Replies -
18 Replies
-
Asistanlık, uzmanlık alanınıza bağlı olarak genellikle 3-7 yıl sürüyor. Ortalama 50 bin – 70 bin dolar arasında değişiyor ilk yıllarda. Fakat cerrahi ihtisaslarında bu maaş aralığı artıyor. Uzmanlığınızı aldığınızda ise en az 200 bin – 250 bin dolar arası oluyor yıllık. Bu aralıklar cerrahilerde 400 – 600 bin dolara çıkabiliyor.
-
Anladım. Peki eyaletlere göre çok farklar oluyor mu bir de üniversite hastanelerinde daha fazla mı kazanılıyor özel hastanelere göre?
-
New York, California gibi eyaletlerde yaşam maliyetinin de yüksek olmasıyla maaşlar yüksek olabiliyor. Ayrıca özellerde daha fazla kazanılır fakat akademik kariyer hedefiniz varsa üniversite hastanelerine yönelebilirsiniz. Sizin istediğiniz alan hangisiydi bu noktada?
-
İç hastalıkları ya da nöroloji hedefliyorum. Fakat acaba bu branşlar arasında maaş açısından çok fark oluyor mu bilmiyorum :/
-
Aile hekimliği, branşlar arasında en düşük maaş başlangıcıyla öne çıkıyor. Genellikle 180 bin dolar bandında yıllık. Fakat bu branşın avantajı daha kısa ihtisasa sahip olması. Cerrahiler ise ihtisas sürecinin uzun sürdüğü alanlar. Uzmanlar 400-600 bandında kazanıyor.
-
Aslında ben de direkt yüksek maaş değil de biraz daha dengeli çalışmayı hedefliyorum. Hem yaşam hem de iş açısından hangi branşlar bu noktada iyidir?
-
Bu noktada ben açıkçası radyoloji ve dermatolojiyi duydum. Hem çalışma saatleri daha tahmin edilesi ve nöbetleri az.
-
-
-
-
-
-
Özel ve üniversite hastanelerinde maaşlar değişiyor. Yani özel bir klinikte çalışırsanız daha fazla kazanırsınız. Fakat hastaneler bir tık daha düşük olabiliyor. Ek olarak maaşları sadece yazılanla sınırlı görmeyin. Genellikle çoğu hastanede performansa dayalı artışlar olabiliyor. Bunlarda hasta memnuniyeti etkili. Ayrıca ek iş yaparak da gelirinizi artırabilirsiniz.
-
Özel hastanelerde peki iş yoğunluğu nasıl oluyor? Daha mı fazla yoksa daha mı az devlete göre?
-
Aslında özellerde iş yükü değişebiliyor. Hem bölgeye hem de hastanenin yoğunlaştığı branşa göre. Bazılarında daha çok yatılı hastalar olabiliyor çünkü. Bunu biraz araştırmak gerekiyor açıkçası. Net bir şey söylemek zor. Fakat Türkiye’deki gibi bir karşılaştırma yapamayız gibi.
-
Peki özellerde bölüm bazlı iş yükü ağır olan branşlar var mı onları merak ettim. Belki bununla ilgili net bir şey öğrenmek iyi olabilir.
-
Açıkçası genel cerrahi, kadın doğum gibi alanlar yoğun oluyor. Diğerleri bir tık daha az yoğun diyebiliriz. Belki dermatoloji, radyoloji ve psikiyatri düşünebilirsiniz.
-
Aslında nöbetler aşağı yukarı aynı gibi olsa da hastane ile yapacağınız sözleşmeye bağlı değişiyor. Fakat devlet hastanelerine göre daha esnek diyebiliriz. Devlette ise nöbet sayısı arttıkça kazanç da artıyor. Biraz daha isteğe bağlı.
-
-
-
-
Log in to reply.