Home › Amerika’da Doktorluk Forumu: USMLE’den MATCH’a Yol Haritanız › 1. USMLE Step 1 › Mikrobiyoloji ve farmakoloji
Tagged: farmakoloji, mikrobiyoloji
-
Mikrobiyoloji ve farmakoloji
Posted by drley on Şubat 25, 2025 at 17:02Mikrobiyoloji ve farmakoloji için Step 1’e yönelik hangi kaynakları kullanıyorsunuz? Takip ettiğiniz özel bir çalışma yöntemi var mı?
dr-duru replied 1 month, 1 week ago 2 Members · 15 Replies -
15 Replies
-
Ezbere dayalı konular olduğu için zorlanmakta çok haklısınız. First Aid bir tık daha özet kalıyor bu iki konu özelinde. Bence Sketchy Medical ile çalışabilirsiniz. Birçok kişi de halihazırda bu kaynağı öneriyor. Faydalı olacağını düşünüyorum ben açıkçası.
-
Sketchy’i duydum fakat nasıl kombine edeceğimi bilmiyorum. Yani FA’dan sonra Sketchy mi çalışmalıyım ya da soru çözümü bu noktada nasıl bir yerde duruyor? Siz nasıl ilerlemiştiniz?
-
İlk defa öğrenme sürecini ben FA ile değil Sketchy ile gerçekleştirmiştim. Ardından FA’ya geçerek pekiştiriyordum. Sonra UWorld ile soru çözümü yapıyordum. Bu döngünün ardından konuları tekrar etmek için notlarıma + FA’ya başvuruyordum.
-
Bu şekilde çalışmak sistematik ve mantıklı duruyor. Ben de bakabilirim. Peki AMBOSS’u kullandınız mı yoksa sadece UW ile mi ilerlediniz?
-
Aslında çok kullanmadım. Fakat konuları pekiştirme ihtiyacınız varsa AMBOSS da iyi oluyor açıkçası. Öğretici ve sınava yönelik bir kaynak.
-
O zaman belki ilerleyen süreçte bakabilirim. Bir de hangi konulara daha fazla odaklanmak gerekir sizce?
-
Şu konu başlıklarına biraz daha yoğunlaşmanız Step 1 için iyi olur:
- Antibiyotikler
- Otonom sinir sistemi ilaçları
- Kardiyak ilaçlar
- Kanser ilaçları
-
Bence evet bakabilirsiniz. AMBOSS ile entegre oldukları için belki AMBOSS’a geçiş sürecinizde bu kartlarla daha da iyi anlayabilirsiniz konuları.
-
Kartlarla çalışırken nasıl ilerlemek iyi olur günlük ya da haftalık olarak?
-
Her gün boş zamanlarınızda bakabilirsiniz. Günde 10-15 karta bakmaya çalışın. Hem farklı bir şey yaptığınız için çalışma sürekliliğiniz artar + konuları da iyi kavrarsınız.
-
Sürekli aynı şekilde çalışmak burn-out’a doğru itiyor insanı gerçekten.. Mutlaka bakacağım.
-
Hem öyle hem de bence arada revize etmek gerekir çalışma programını. Çünkü verimliliği artırmak için belki daha fazla çalışmanız gerekecek, test sayısı ya da konu anlatımı zamanı olarak vb..
-
-
-
-
-
Log in to reply.