Home › Amerika’da Doktorluk Forumu: USMLE’den MATCH’a Yol Haritanız › 6. Dökümanlar, Kaynaklar ve İndirme Linkleri › Form 186 tam olarak ne oluyor
Tagged: Form 186
-
Form 186 tam olarak ne oluyor
Posted by americajourney on Ocak 20, 2025 at 13:03Merhaba. Başka forumlarda gördüm. Form 186 tam olarak nedir?
americajourney replied 2 months, 1 week ago 3 Members · 13 Replies -
13 Replies
-
USMLE Steplerine başvurabilmek için ECFMG sertifikanızın olması gerekiyor. Bu sertifikayı almak için önce IWA’dan ECFMG ID alıyorsunuz. Bu ID, tıp fakültesi mezunu/öğrencisi olduğunuzu uluslararası düzeyde belirtmek için kullanılıyor. IWA başvurusu yaptıktan sonra birkaç hafta içinde ID ve Form 186 tarafınıza ulaştırılıyor. Form 186, notere onaylatmanız gereken bir belge. Bu belge onaylandıktan sonra size sertifika iletiliyor. Bu sertifikayla Steplere başvuru yapabiliyorsunuz.
-
Anladım çok teşekkür ederim. Bütün Steplere Form 186 sonrası başvurabiliyoruz, daha farklı bir aşama yok değil mi?
-
Evet direkt başvurabilirsiniz. Bu aşamalar da zaten birkaç hafta içinde tamamlanıyor. Sadece pasaportunuzu öncesinde hazır edin.
-
-
-
-
Form 186 ile ilgili şeyi merak ettim, acaba Türkiye’deki noter mi onaylıyor tam nasıl oluyor
-
Hayır. ABD’deki noter memuru onaylıyor. Süreç ise şöyle:
Form 186 PDF’i ECFMG ID’niz ile birlikte geliyor. Bu PDF’i onaylatarak ECFMG sertifikası alabiliyorsunuz. Onaylatma için online görüşme randevusu alıyorsunuz. Görüşme birkaç dakika sürüyor zaten. Memur, pasaportunuzu ve PDF’i inceleyip siz olduğunuzdan emin oluyor.
-
-
Evet. Steplere başvurmak için ilk önce ID ve sertifikanızın olması gerekiyor. Dolayısıyla bu süreçlerin ardından gerçekten başvuru yapabiliyorsunuz.
-
Anladım. Son olarak Form 186 onaylatma ücreti ne kadardı acaba bununla ilgili bilgi göremedim
-
Form 186 için ayrı bir ücret yok. ECFMG ID alırken 160 USD ödüyoruz o var sadece.
-
-
-
-
-
Log in to reply.