Home › Amerika’da Doktorluk Forumu: USMLE’den MATCH’a Yol Haritanız › 3. OET › OET çalışmaya ne zaman başlamalıyız?
Tagged: OET, oet medicine
-
OET çalışmaya ne zaman başlamalıyız?
Posted by dr-aydin on Şubat 14, 2025 at 16:41OET için şu aşamadan ya da sınıftan sonra başlamamıza dair bir şart var mı yoksa istediğimiz zaman başlayabilir miyiz, yani kendi programımıza göre?
hekim-nergis replied 1 month, 2 weeks ago 3 Members · 18 Replies -
18 Replies
-
Her şeyden önce genel İngilizce seviyenizi bilmelisiniz. Bu noktada online testlerden yararlanabilirsiniz. B2 altında iseniz açıkçası Step aşamalarından önce İngilizce çalışmalısınız. Çünkü okuduğunuzu anlamanız gerekir. Bu nedenle Step aşamalarına çalışmadan en az B2-C1 seviyesine gelin. Daha sonra OET ya da Step sınavlarına girebilirsiniz.
-
Şu an henüz seviyemi bilmiyorum ama B2-C1 arası değilimdir. O zaman genel İngilizce çalışmak mantıklı olacak. Peki B1’den B2-C1’e gelmek ne kadar vaktimi alır, nasıl çalışmalıyım?
-
Bu tamamen şu anki programınıza bağlı aslında. Günde kaç saat ayırabilirsiniz, en temel soru bu. 3-4 saat çalışmayla 6-7 ayda B2-C1 arasına gelebilirsiniz. Tabii düzenli çalışmak gerekecek. Eğer daha az vakit ayırabiliyorsanız 1 yıl içinde bu seviyeye gelebilirsiniz. Zaten birçok kaynak var başvurabileceğiniz.
-
Mesela özel olarak önerebileceğiniz bir kaynak olur mu? Sanırım 3 saat vakit ayırabilirim gün içinde.
-
Yani direkt aklıma gelmiyor ama bence tüm becerileri geliştirmek üzerine çalışma yürütmek iyi olur. Yalnızca okuma ya da yalnızca dinleme değil de tüm becerileri geliştirebileceğiniz etkinliklere yönelebilirsiniz. Örneğin paragraf çözerken sesli okuma da yapabilirsiniz. Direkt ChatGPT’den seslendirmesini isteyebilirsiniz. Bu şekilde speaking-reading-listening gelişiyor. Writing için de bir konu belirleyip yazı yazıp yine yapay zekaya ya da Grammarly gibi app’lere atarak hatalarınızı kontrol edebilirsiniz.
-
Anladım. Dediğiniz mantıklı aslında birçok araç var ve aktif kullanabilirim bu şekilde. Bakacağım mutlaka. Podcast vs faydalı olur mu bu süreçte önerir misiniz?
-
Bence BBC Learning English podcastleri gerçekten faydalı oluyor. Ayrıca bazılarının transkripti de var. Dinlerken transkriptle de takip edebilirsiniz. Hatta başta transkriptsiz dinleyip anlamaya çalışıp sonradan bir de transkriptli dinleyerek pekiştirebilirsiniz.
-
British aksan olduğu için çok değerlendirmek istemedim, Amerikan aksanıyla dinlemek istiyorum ama çok fark eder mi gelişim açısından sizce?
-
Hayır aslında çok fark etmiyor. Direkt speaking için farklı araçlar kullanabilirsiniz. O yüzden dinleme becerilerinizi geliştirmesi açısından iyi bence. Tabii farklı podcastler de var Amerikan aksanı olarak. Onlara da bakabilirsiniz.
-
Anladım. Değerlendireceğim mutlaka çok sağ olun yanıtlarınız için.
-
-
-
-
-
-
Ben açıkçası ilk OET’ye girdim. İngilizcem iyi değildi ve genel İngilizce çalışarak USMLE sürecime başlamıştım. Sonra hemen arkasından OET’ye girmek mantıklı geldi, hazır çalıştığım için de biraz. B2-C1 düzeyine geldikten sonra OET odaklı çalışarak sınava girmiştim. Bence bu şekilde bayağı iyi oluyor ama kişiden kişiye göre de değişebilir tabii.
-
Genel İngilizcenizi geliştirdikten sonra kaç ayda OET çalışmayı tamamlamıştınız?
-
Açıkçası 3-4 ay sürdü çalışma sürecim. Belki daha uzun da olabilirdi ama halihazırda öncesinde çalıştığım için tam olarak hazır olmam hızlı oldu.
-
Ben de şu an B1’im. Sanırım 1 yıl içinde hem genel İngilizcemi geliştirip hem de OET verebilirim, değil mi?
-
Evet bu şekilde planlama yapabilirsiniz. Tabii birkaç ay sarkabilir belki ama aşağı yukarı 1 yıl içinde düzenli çalışmayla ikisi de halloluyor.
-
Çok teşekkür ederim. Bakacağım mutlaka, program hazırlamaya çalışacağım.
-
-
-
-
-
Log in to reply.