Home Amerika’da Doktorluk Forumu: USMLE’den MATCH’a Yol Haritanız 5. MATCH Süreci tübitak projeleri MATCH sürecini nasıl etkiliyor

  • tübitak projeleri MATCH sürecini nasıl etkiliyor

    Posted by dogru-dr on Aralık 25, 2024 at 11:42

    Pre-med dönemde ya da fakültenin herhangi bir zamanında tübitak projesi yürüten var mı? Bu tip bir projede olmak MATCH sürecini olumlu etkiler mi?

    hekim-nergis replied 3 months, 1 week ago 3 Members · 10 Replies
  • 10 Replies
  • selkr-dr

    Member
    Aralık 25, 2024 at 11:44

    Açıkçası eğer vaktiniz varsa ve henüz 1-3. sınıf arası bir dönemdeyseniz rahatlıkla bu tip bir proje yürütebilirsiniz. Ben 2. sınıftayken TÜBİTAK projesi yürütmüştüm hocamla. Araştırma yöntemlerini öğrenmek için muazzam faydalı oldu. Ayrıca MATCH sürecinde de bu projeyle ilgili sorular gelmişti. Kesinlikle tavsiye ediyorum.

    • dogru-dr

      Member
      Aralık 25, 2024 at 11:45

      Anladım. Şu an 2. sınıfım galiba ben de yapabilirim sadece merak ettiğim nokta TÜBİTAK yerine ABD’de research yapmak mı daha iyi olur ki :/ biraz bununla arada kaldım

      • selkr-dr

        Member
        Aralık 25, 2024 at 11:47

        TÜBİTAK ile deneyim kazanıp ardından research yapabilirsiniz bu daha da etkili olur. Fakat ikisinden biriyse tabii ABD’de researchü öneririm. Sadece bunun yerine imkanları hands-on stajlarda kullanmak mantıklı geliyor bana. Çünkü research gibi faaliyetleri Türkiye’de de yapabilirsiniz fakat elective stajların ABD’de gerçekleşmesi MATCH’i direkt etkiliyor.

        • dogru-dr

          Member
          Aralık 25, 2024 at 11:48

          Çok teşekkür ederim dediğiniz gerçekten mantıklı geldi bana da. Bakacağım mutlaka.

          • selkr-dr

            Member
            Aralık 25, 2024 at 11:48

            Ne demek rica ederim. Kolay gelsin şimdiden 🙂

  • hekim-nergis

    Member
    Aralık 26, 2024 at 07:34

    Belki bu gibi projeleri “research” deneyimi başlığı altında değerlendiriyor olabilirler. Genellikle research ya da araştırma her branşta direkt etki göstermeyebiliyor. Yani yapsanız da olur yapmasanız da. Fakat https://www.nrmp.org/wp-content/uploads/2024/09/Charting_Outcomes_IMG2024.pdf bu siteden inceleyebilirsiniz.

    Mesela burada yazana göre dermatoloji ve radyoloji gibi alanlar akademik odaklı. Bu sebeple araştırma deneyimi istiyorlar. Fakat aile hekimliği ya da dahiliye gibi branşlarda şart değil. Artı rekabet alanına göre de bu durum değişebiliyor. Programların az sayıda olduğu fakat birçok kişinin talep ettiği bölümleri istiyorsanız biraz daha deneyim eklemek, research yapmak önemli olabilir.

    • dogru-dr

      Member
      Aralık 26, 2024 at 07:38

      Bu kaynağı iletmeniz harika oldu. Mutlaka bakacağım. Açıkçası bu gibi fazla talebin geldiği alanları çok tercih etmeyeceğim galiba. Yine de daha güçlü bir CV hazırlamak istiyorum. Araştırma da gerçekten istediğim için yapabileceğim bir şey. Zorundalık gibi gelmiyor. Çok teşekkür ederim yanıtınız için.

      • hekim-nergis

        Member
        Aralık 26, 2024 at 07:39

        ABD’de doktor olmak isteyen biri olarak bu şekilde düşünmeniz harika gerçekten. Zaten onlar da araştırma becerileri, adayın ilgisinin olması, sağlık sistemine uyumlu kişileri arıyorlar. Bu gibi noktalarda aksiyon aldıkça MATCH olma ihtimalinizi de artırırsınız. Başarılar dilerim şimdiden 🙂

        • dogru-dr

          Member
          Aralık 26, 2024 at 07:40

          Yaa çok teşekkür ederim. Galiba gerçekten ABD ile uyumluyum 🙂 Umarım siz de istediğiniz noktaya en kısa sürede ulaşırsınız. Başarılar, çok sağ olun 🙂

          • hekim-nergis

            Member
            Aralık 26, 2024 at 07:41

            Umarım 🙂 Siz de sağ olun 🙂

Log in to reply.