Tagged: OET Writing
-
OET Writing bölümünde çok fazla hata yapıyorum
Posted by hekim-nergis on Kasım 29, 2024 at 16:56OET Writingde çok fazla hata yapıyorum. Hatta istediğim sonuca bir türlü ulaşamadım. Siz nasıl çalışıyorsunuz ya da hataları azaltmak için neler yapıyorsunuz? Önerilerinize açığım.
yorulmaz-dr replied 2 weeks, 3 days ago 4 Members · 12 Replies -
12 Replies
-
OET çalışma sürecimde ben de Writing alanında zorlanmıştım. Aslında kapsamlı bir sınav olduğu için her alanda sınavın istediği şekilde davranmak gerekiyor. Bu konuda gerçekten yapabileceğiniz çok fazla şey var. İlk olarak düzenli çalışma vurgusu yapmak istiyorum. Kesinlikle bir düzen oluşturarak ilerleyebilirsiniz.
Daha detaylı bahsetmek gerekirse Writing bölümünde sizden hastaya ait detaylara yer verdiğiniz ya da sevk nedenini açıkladığınız bir yazı yazmanız isteniyor. Mesela bu yazıyı yazarken bir yapılandırma üzerinden gidebilirsiniz. Yazıya başlarken hastanın kim olduğuna dair bir paragraf eklersiniz. Daha sonra hastanın durumunu, tıbbi geçmişini ve ihtiyaçlarını belirtirsiniz. Son paragrafta ise tüm bunları özetleyerek önerinizi (tanı ve tedavi için) yazarsınız.
Gereksiz detaylara yer vermemek gerekiyor. Mesela bu mektubu bir diyetisyene yazıyorsanız kilo geçmişi ve beslenmeye dair detayları ekleyebilirsiniz. Fakat herhangi bir organın işleyişini belirtmenize gerek yoktur.
Yazı için 40 dakikanız olacak. Dolayısıyla bu 40 dakikayı etkili kullanmak gerekiyor. Ben ilk 5 dakikamı taslağı hazırlamaya ve sonraki 35 dakikayı bu taslağı doldurmaya ayırıyordum. Bu şekilde kronometre ile çalışarak sürece hazırlanabilirsiniz. Şimdilik aklıma bunlar geldi. Başarılar!
-
Dediğiniz gibi taslak üzerinden ilerlemek çok daha iyi olacak benim için. Diğer türlü çok fazla Türkçe odaklı düşünüyorum. Taslak hazırlayıp boşlukları doldurursam daha İngilizce odaklı düşünebilirim. Mutlaka deneyeceğim teşekkür ederim
-
Ben de İngilizce çerçevesinde düşünmeyi önemsiyorum. Taslak öncesi aklımda sürekli grammer hatası yapma endişesi vardı. Vakayı tamamen Türkçe düşünüyordum. Taslak sonrası gerçekten İngilizce düşünme ve yazma becerilerim de gelişti. Muhakkak işinize yarayacaktır. Rica ederim, kolay gelsin.
-
-
-
Nerede yanlış yaptığınızı anlamadan Writing kısmını geliştirmek gerçekten zor oluyor. Bu noktada ben bir hocayla birlikte ilerlemeyi tercih etmiştim. Alandan biri olması artı oldu. Yanlışlarımı söylüyordu ve gelişimimi bu şekilde daha iyi takip ediyordum. Birkaç ay içinde iyi seviyede metinler yazmaya başladım. Tabii ki bu metinleri yazmak yalnızca pratik içermiyor. Öncesinde İngilizce bilgi düzeyinizin de iyi olması gerekiyor. Yani grameri tam anlamıyla bilmeden metin yazmak cidden güç. Eğer İngilizceniz B1’in altındaysa mutlaka gramer ile sürece hazırlanın. Writing’e yine çalışın ama eksikliklerinizin farkında olarak. Özellikle bunu belirtmek gereği duydum, çünkü birçok öğrenci İngilizcesini geliştirmeden OET’ye başlıyor. Fakat bu sınav halihazırda temel bir İngilizce düzeyi (B2 gibi) gerektiriyor. Dolayısıyla belirli bir noktaya gelip ardından OET çalışmanız daha sağlıklı olur. Kolay gelsin şimdiden.
-
Ben de son zamanlarda ChatGPT’ye sorarak İngilizceye çalışıyorum. Fakat bu ne kadar ve ne düzeyde bir gelişim sağlar emin değilim. Bir de dediğiniz doğru olabilir. Galiba gramer açısından ciddi eksikliklerim var. Bunları iyileştirmeden yazacağım metinler de istediğim gibi olmayacak. Teşekkür ederim belki ben de bir hocayla ilerlemeyi düşünebilirim. Çok sağ olun.
-
Öncelikle hata yapmak kadar doğal bir şey yok. Hele ki farklı bir dilde raporlama yaptığımız için normal karşılamamız gerekiyor. Yapay zeka dediğiniz gibi kullanılabilir fakat birebir görüştüğünüz hocalar kadar etkili olur mu bilmiyorum. Çünkü ben daha akıcı sorular sormak ve aktif yanıt almak istiyorum. Oradaki yapay iletişim dikkatimi dağıtıyor. Tabii herkesin çalışma tarzı farklıdır o yüzden bilemem ama gerçek bir hocayla çalışmak daha artı geliyor nedense. Yine de kendinize ve bütçenize göre bakabilirsiniz.
Rica ederim, kolaylıklar.
-
Evet aslında ben de yapay zeka ile sürdürülebilir bir çalışma yürütemiyorum pek. Galiba bu iletişimin gerçek olması daha avantajlı. Tekrar değerlendireceğim. Sağ olun.
-
-
-
-
Henüz OET’ye girmedim ama genel İngilizce açısından da deneyimlediğim bir şeyi paylaşmak istedim. Özellikle akademi düşünenler için önemli olabilir. Bir süre sonra yazma pratiğini gün içinde çok yapacağız. O zaman zaten kendiliğinden gelişecek bence. Fakat İngilizcenizi geliştirmek istiyorsanız kesinlik kağıt kalem ile çalışın. Genelde PC ortamında ya da telefonda bu kadar net hatalar yapamıyoruz ya da yazdığımız yeterince kalıcı olmuyor. Dikkat dağıtan birçok etken var çünkü. Fakat ben bir süre günlük pratik yaptım ve sadece yazdım. Tekrar tekrar bunu yaptım. Belki bazen 1-2 saatinizi de alabiliyor. Dolayısıyla vakit ayırmak gerekiyor. Zaman içinde inanılmaz bir şekilde gelişiyor. OET için de bu gelişimi görüyorsunuz. Bence iyi bir yöntem olabilir bu.
-
Yazdım dediğiniz tam olarak nasıldı biraz daha detaylandırabilir misiniz? Örneğin herhangi bir konuda yazmak mı yoksa spesifik bir şey üzerine miydi?
-
Yani belki bununla ilgili bir plan da çıkarabilirsiniz. Ben daha plansız yazıyordum. Örneğin okuduğum kitapla ya da izlediğim filmle ilgili metinler oluşturuyordum. Tamamen o günkü gündemime göre değişiyordu.
-
Anladım. Aslında haklısınız genel İngilizcemi de geliştirmek istiyorum. Şimdi vaktim yok ama bir vakit ayırabilirsem deneyeceğim. Çok teşekkür ederim öneriniz için.
-
Evet biraz vakit ayırmak zor oluyor. Ben de ilk senelerimde yapıyordum. Yine de o anki çalışmalarımın şu anda faydasını görüyorum. Rica ederim.
-
-
-
-
Log in to reply.