• selkr-dr

    Member
    Kasım 27, 2024 at 14:10

    Selam. Öncelikle şunun bilincinde olmakta fayda var. Daha yeni yeni denemelere başlıyorsun. İlla ki başlarda istediğin gibi olmayacak, soruları yetiştiremeyeceksin ya da yanlışların daha fazla gelecek beklediğinden. Denemeler tam da bunun içindir. Sen denedikçe yanlışlarına baktıkça ve en önemlisi maruz kaldıkça sınavı yönetmeyi de öğreneceksin. Dolayısıyla kesinlikle gittiğin yolda bir hata ya da yanlış bir şey söz konusu değil. Bu konuda için rahat olsun, herkes benzer şekilde süreçlerden geçiyor.

    Yine de benim takip ettiğim bazı noktalar vardı. En azından zaman içinde daha iyi yönetebilmemi buna bağlıyorum.

    • Soruları kesinlikle sırala. Örneğin uzun ve karmaşık gelen bir soru varsa sana göre, birkaç dakikanı aldıysa, direkt işaretle ve atla. Daha sonra döndüğünde daha rahat çözeceksin.
    • Bir soru için aşağı yukarı 1 dakika harcamak gerekir. Yani Step 1 çözerken aralıklarla saat kontrolü yapman faydalı olacaktır.
    • Sorularda ilk olarak ne istendiğine odaklan. Uzun paragrafı okumadan önce sorunun senden ne istediğini öğrenirsen çok daha hızlı çözebilirsin.
    • UWorld gibi kaynaklarla soru çözüm pratiği yapmak çok önemli. Bu kaynaklar klinik değerlendirme pratikliği kazandırıyor. Genellikle sorularda yaş, cinsiyet ve benzeri detaylar yer alıyor hastaya dair. Bu detayları iyi analiz edebildiğinde soruları da daha hızlı çözersin.
    • Çalışırken zamanlayıcı kullanman gerekiyor. Bazıları bunu telefonla yapıyor ama bence kronometre tutman çok daha iyi olur. Çünkü telefondaki ekran farklı şeyleri anımsattığı için odağın kayabilir. Basit bir kronometre ile daha odaklı çalışabilirsin.
    • Molaları kullanırken blokların arasına 10’ar dakika eklemiştim ben. Bu yöntem çok daha odaklı ilerlemeyi sağlıyor. Her bloktan sonra bir nefes almak ve bir sonrakine daha boş bir kafayla odaklanmak iyi oluyor. Belki sen de böyle kullanmayı deneyebilirsin.

    Şimdilik aklıma bunlar geldi. Yine farklı noktaları anımsarsam buraya eklerim. Kolay gelsin.